Schilderij RTV Noord

Afgelopen zomer heb ik meegedaan met een campagne van RTV Noord om een picknick bank te beschilderen. Deze banken werden in de provincie geplaatst om de dialoog tussen Groningers te bevorderen. Mijn bank werd als winnaar gekozen en daarom mocht ik een kunstwerk maken dat nu te bewonderen is in de studio van RTV Noord.

Het is een schilderij van acryl op linnen van 120 cm bij 180 cm. Op onderstaande foto’s zie je hoe het is opgebouwd. Eerste fase is de schetsfase om op zoek te gaan naar de juiste compositie. Vervolgens donker en licht aangebracht. De eerste kleurlaag is complementair aangebracht. Dat wil zeggen dat kleuren eerst tegengesteld zijn aangebracht. In de laatste fase zijn de definitieve kleuren gekomen en ook het definitieve contrast. Ik wilde graag het witte huisje er echt uit laten springen, vandaar dat ik de achtergrond donker heb aangezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *